Algemene voorwaarden

Artikel 1. Definities

  1. A.A.G.: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Administratie- en Advieskantoor Gijbels B.V. (KvK 65148665).
    Naam onderneming: Administratie- en Advieskantoor Gijbels B.V.
    Handelend onder de naam: Administratie- en Advieskantoor Gijbels B.V.
    Vestigingsadres: Oude Tilburgsebaan 47 (5133 BD) te Riel
    Kamer van Koophandel nummer: 65148665
    Btw-nummer: NL 8559.98.957 B01
  2. Opdrachtgever: de (beoogde) contractspartij van A.A.G.
  3. Overeenkomst: de tussen A.A.G. en Opdrachtgever gesloten overeenkomst.
  4. Voorwaarden: de onderhavige voorwaarden.

Artikel 2. Toepasselijkheid

  1.  Deze Voorwaarden zijn van toepassing op en maken deel uit van alle onderhandelingen, aanbiedingen, offertes, Overeenkomsten en andere (rechts)handelingen, ongeacht of deze mondeling, schriftelijk, elektronisch of in enige andere vorm zijn gedaan, betreffende levering door A.A.G. van diensten aan of ten behoeve van Opdrachtgever.
  2. De toepasselijkheid van algemene voorwaarden, inkoopvoorwaarden of andere voorwaarden van Opdrachtgever worden hiermede onder verwijzing naar artikel 6:225 lid 3, laatste zin BW door A.A.G. uitdrukkelijk van de hand gewezen. Opdrachten worden door A.A.G. slechts aanvaard onder de voorwaarde dat voormelde algemene voorwaarden, inkoopvoorwaarden en/of enige andere voorwaarden van Opdrachtgever niet van toepassing zijn op de opdracht dan wel de (rechts)verhouding tussen Partijen.
  3. Indien A.A.G. één of meer aan haar op grond van deze Voorwaarden toekomende rechten niet of niet volledig heeft uitgeoefend, kan Opdrachtgever hieraan geen enkel recht ontlenen.
  4. Opdrachtgever aanvaardt de toepasselijkheid van deze Voorwaarden onvoorwaardelijk, ook voor alle toekomstige Overeenkomsten en aanbiedingen.
  5. Indien enig beding, deel uitmakend van deze Voorwaarden of van de Overeenkomst, nietig zou zijn of vernietigd wordt, blijven de Voorwaarden of de Overeenkomst voor het overige zoveel mogelijk in stand en zal het betreffende beding onverwijld worden vervangen door een beding dat de strekking van het oorspronkelijke beding zoveel mogelijk benadert.

Artikel 3. Aanbiedingen, offertes

  1. Opdrachtgever dient alle gegevens, inlichtingen en bescheiden die door A.A.G. worden gevraagd en/of voor de voorbereiding en uitvoering van de Overeenkomst van belang zouden kunnen zijn, volledig en correct aan A.A.G. te verschaffen, zodat A.A.G, indien gewenst, een passende offerte aan Opdrachtgever kan doen toekomen.
  2. Alle offertes van A.A.G., in welke vorm dan ook, zijn geheel vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders is vermeld.
  3. Offertes van A.A.G. zijn geldig gedurende de in de offerte aangegeven termijn. Indien er geen termijn is aangegeven, is de offerte geldig tot dertig (30) dagen na de datum waarop de offerte is uitgebracht.

Artikel 4. Totstandkoming Overeenkomst

  1. Een Overeenkomst komt tot stand doordat:
    a. Opdrachtgever een offerte van A.A.G. stilzwijgend heeft aanvaard of;
    b. Opdrachtgever een offerte van A.A.G. schriftelijk (of per e-mail) heeft aanvaard of;
    c. (na een aanvraag door Opdrachtgever) door verzending van een bevestiging van de Overeenkomst door A.A.G. aan Opdrachtgever.
  2. De Overeenkomst komt tot stand conform de offerte (in geval van artikel 4.1.a, tenzij Opdrachtgever binnen 48 (achtenveertig) uur na ontvangst van de offerte of (als dat moment eerder is) binnen 12 (twaalf) uur na aanvang van de uitvoering van de Overeenkomst haar bezwaren schriftelijk aan A.A.G. heeft kenbaar gemaakt) of conform de bevestiging van de Overeenkomst (tenzij Opdrachtgever binnen 7 (zeven) dagen na datum van verzending van de bevestiging schriftelijk haar bezwaren aan A.A.G. heeft kenbaar gemaakt).
  3. Artikel 6:227b lid 1 BW en artikel 6:227c BW zijn niet van toepassing.
  4. Tenzij anders is overeengekomen dienen de Overeenkomsten als separate Overeenkomsten te worden beschouwd en komt geen duurovereenkomst tot stand die dient te worden opgezegd.
  5. Indien en voor zover Opdrachtgever schriftelijk kan bewijzen dat er sprake is van een duurovereenkomst, dan kan deze steeds worden opgezegd met inachtneming van een opzegtermijn van 3 maanden (te rekenen vanaf de laatste werkdag van de maand) zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding ontstaat.
  6. Wijzigingen van/aanvullingen op de Overeenkomst kunnen uitsluitend schriftelijk worden overeengekomen. A.A.G. behoudt zich het recht voor om deze Voorwaarden eenzijdig te wijzigen.
  7. Als bepalingen in een offerte of bevestiging van de Overeenkomst tegenstrijdig zijn met bepalingen in de Voorwaarden, zijn eerstgenoemde bepalingen leidend.
  8. In geval van verschil in tekst en/of uitleg tussen de verschillende taalversies van de voorwaarden, geldt dat de Nederlandse tekst en uitleg naar Nederlands recht steeds leidend is en prevaleert.
  9. Informatie die schriftelijk, mondeling, digitaal of anderszins door A.A.G. is verstrekt of openbaar is gemaakt is vrijblijvend. Daar kan Opdrachtgever geen rechten aan ontlenen tenzij dat uitdrukkelijk is overeengekomen.
  10. Wanneer de Overeenkomst(en) door A.A.G. is/zijn gesloten met meerdere (rechts)personen dan Opdrachtgever, dan zijn al die (rechts)personen hoofdelijk aansprakelijk voor alle verplichtingen voortvloeiende uit de Overeenkomst(en).

Artikel 5. Duur van de Overeenkomst

  1. Als in de Overeenkomst geen termijn is overeengekomen wordt een overeenkomst van opdracht aangegaan voor onbepaalde tijd en kan die door zowel A.A.G. als door Opdrachtgever te allen tijde schriftelijk worden opgezegd, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 (één) maand. Een en ander zonder dat A.A.G. op enige wijze schadeplichtig wordt jegens Opdrachtgever.
  2. Als in de Overeenkomst een termijn is overeengekomen wordt een overeenkomst van Opdracht aangegaan voor die bepaalde tijd en kan die door zowel A.A.G. als door Opdrachtgever te allen tijde schriftelijk worden opgezegd, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 (één) maand. Een en ander zonder dat A.A.G. op enige wijze schadeplichtig wordt jegens Opdrachtgever.

Artikel 6. Verplichtingen van A.A.G.

  1. A.A.G. verricht de opdracht voor Opdrachtgever naar beste inzicht en vermogen. Tenzij in de Overeenkomst uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, rust op A.A.G. een inspanningsverbintenis en geen resultaatsverbintenis.
  2. Tenzij in de Overeenkomst uitdrukkelijk schriftelijk anders (zoals middels een vaste prijs) is overeengekomen, verricht A.A.G. haar werkzaamheden tegen een uurtarief van € 65 of 85 euro per uur excl. BTW ( anno 2025 ) en worden onkosten rechtstreeks doorbelast aan Opdrachtgever. Eventuele voorschotten worden pas verrekend bij (en gelden dus als verschuldigd betaald tot in ieder geval) de laatste declaratie aan Opdrachtgever. De tarieven kunnen tussentijds worden herzien. Als A.A.G. deze uurtarieven wijzigt gebeurt dat jaarlijks per 1 januari. Het kan dus zijn dat bij lopende opdrachten het uurtarief tussentijds wijzigt, maar voor lopende opdrachten stijgen de tarieven (genomen over van het gemiddelde van de gezamenlijke uurtarieven) nooit meer dan een stijgingspercentage conform de Consumentenprijsindex (CPI) van het voorgaande kwartaal.
  3. A.A.G. heeft het recht om de opdracht (deels) door derden te laten uitvoeren.
  4. Voor A.A.G. geldende termijnen zijn niet fataal, tenzij partijen in de Overeenkomst uitdrukkelijk en schriftelijk anders zijn overeengekomen. Een overeengekomen voor A.A.G. geldende termijn gaat eerst in nadat de Overeenkomst is gesloten en alle voor de uitvoering van de Overeenkomst noodzakelijke gegevens in het bezit zijn van A.A.G.
  5. Het vaststellen of en, zo ja, welke collectieve arbeidsovereenkomst (cao), (verplichte) pensioenregeling en overige bedrijfstakregelingen van toepassing zijn valt – behoudens andersluidende schriftelijke afspraken – uitdrukkelijk buiten de Overeenkomst. Opdrachtgever erkent dat A.A.G. dit bij aanvang van de Overeenkomst niet hoeft te controleren en mag uitgaan van de informatie zoals door Opdrachtgever opgegeven. Opdrachtgever draagt ter zake dan ook een eigen verantwoordelijkheid voor de juistheid en volledigheid van deze informatie.
  6. Opdrachtgever is ermee bekend dat A.A.G. op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft):
    a) verplicht kan zijn om een onderzoek naar de identiteit van Opdrachtgever te doen;
    b) verplicht kan zijn om bepaalde transacties te melden aan de daarvoor van overheidswege ingestelde autoriteiten.

Artikel 7. Verplichtingen van Opdrachtgever

  1. Opdrachtgever draagt het risico van verkeerde overdracht van gegevens. Opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan A.A.G. aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan Opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de Overeenkomst, tijdig en op eigen initiatief aan A.A.G. worden verstrekt. Indien deze gegevens niet volledig en/of tijdig aan A.A.G. zijn verstrekt, heeft A.A.G. het recht de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten. A.A.G. is niet aansprakelijk voor schade en/of kosten van welke aard ook, doordat zij is uitgegaan van door Opdrachtgever verstrekte niet, niet tijdige, onjuiste en/of onvolledige gegevens omtrent de te verlenen diensten.
  2. Tenzij anders overeengekomen gelden prijzen in euro’s en exclusief btw.
  3. Alle kosten en/of prijsverhogingen voortvloeiende uit op mondeling of schriftelijk verzoek van Opdrachtgever verrichte aanvullingen en/of wijzigingen van de zijn integraal voor rekening van Opdrachtgever.
  4. Alle kosten die het gevolg zijn van omstandigheden waarmee A.A.G. bij het aangaan van de Overeenkomst redelijkerwijs geen rekening hoefde te houden, komen voor rekening van Opdrachtgever.
  5. Tenzij anders is overeengekomen dienen alle betalingen door Opdrachtgever aan A.A.G. te worden gedaan op een door A.A.G. aan te wijzen bankrekeningnummer, zonder opschorting of verrekening, in euro’s en uiterlijk dertig (30) dagen na factuurdatum. Dit betreft een ‘voor de voldoening bepaalde termijn’ in de zin van art. 6:83 sub a BW. Betaling wordt door A.A.G. als eerst als ontvangen beschouwd, zodra deze is bijgeschreven op het aangewezen bankrekeningnummer van A.A.G.
  6. Op verzoek van A.A.G. is Opdrachtgever gerechtigd en verplicht (ook) op andere wijze te betalen dan in geld, bijvoorbeeld – doch niet daartoe beperkt – door overdracht van goederen (inbetalinggeving).
  7. Bij gebreke van tijdige betaling treedt Opdrachtgever van rechtswege in verzuim met in ieder geval (onverminderd overige rechten van A.A.G., zoals het recht om nakoming of schadevergoeding te vorderen) de volgende (rechts)gevolgen:
    a. Opdrachtgever wordt een vertragingsrente verschuldigd van 1,5% per maand over de openstaande factuur/facturen;
    b. Opdrachtgever wordt buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd van 15% van de openstaande factuur/facturen met een minimum van € 250,-;
    c. Als A.A.G. Opdrachtgever ter zake haar betalingsverplichtingen in rechte betrekt wordt Opdrachtgever eveneens, in aanvulling op voorgaande leden, aansprakelijk voor vergoeding van de daadwerkelijke kosten die A.A.G. daarvoor dient te maken (zoals advocaatkosten, deurwaarderskosten, griffierechten etc.).
  8. Door Opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds eerst in mindering van alle verschuldigde kosten en rente en vervolgens van opeisbare facturen die het langst openstaan, zelfs als Opdrachtgever bij de betaling een ander kenmerk of andere instructie of omschrijving vermeldt.

Artikel 8. Kwaliteit en reclame

  1. Opdrachtgever dient binnen veertien (14) dagen na het verrichten van de werkzaamheden én (in ieder geval) binnen veertien (14) dagen na ontvangst de factuur een beroep te doen op een gebrek in de prestatie van A.A.G. Bij gebreke daarvan wordt geacht dat de werkzaamheden aan de Overeenkomst te beantwoorden en vervallen alle rechten in verband met reclame.
  2. Op andere gebreken dan bedoeld in het vorige lid, kan Opdrachtgever geen beroep meer doen, als zij niet binnen veertien (14) dagen nadat zij het gebrek heeft ontdekt of redelijkerwijs had behoren te ontdekken, schriftelijk bij A.A.G. heeft geklaagd.

Artikel 9. Overmacht

  1. Als A.A.G. door een niet-toerekenbare tekortkoming niet aan haar verplichtingen jegens Opdrachtgever kan voldoen is sprake van een overmachtstoestand. Onder een overmachtstoestand wordt onder andere verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien en niet voorzien, waarop A.A.G. geen invloed kan uitoefenen, waardoor de nakoming van haar verplichtingen jegens Opdrachtgever geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd of waardoor de nakoming van haar verplichtingen in redelijkheid niet van A.A.G. kan worden verlangd, ongeacht of die omstandigheid ten tijde van het sluiten van de Overeenkomst te voorzien was. Tot die omstandigheden worden mede gerekend (de gevolgen van): epidemie, staking, uitsluiting, brand, machinebreuk, stagnatie of andere problemen bij de productie door de toeleveranciers van A.A.G. en/of maatregelen van enige overheidsinstantie (zoals terugroepacties), alsmede het ontbreken van enige van overheidswege te verkrijgen vergunning. Van overmacht aan de zijde van A.A.G. is in ieder geval, maar niet uitsluitend, sprake indien A.A.G. na het sluiten van de Overeenkomst verhinderd wordt aan haar verplichtingen uit deze Overeenkomst of aan de voorbereiding daarvan te voldoen ten gevolge van oorlog, oorlogsschade, burgeroorlog, oorlogsgevaar, oproer, blokkade, boycot, natuurrampen, epidemieën, pandemie, gebrek aan grondstoffen, verhindering en onderbreking van transport mogelijkheden, molest, brand, wateroverlast, overstroming, aswolk(en), werkstaking en bedrijfsbezetting (beide zowel georganiseerd als ongeorganiseerd), uitsluiting, in- en uitvoerbelemmeringen, overheidsmaatregelen, defecten aan machinerieën, storingen in de levering van energie, niet tijdige aflevering van benodigde grondstoffen en/of hulpmaterialen (van toeleveranciers), ziekte onder personeel en/of afwezigheid van voor de levering cruciale medewerkers, apparatuur of faciliteiten, alles zowel in het bedrijf van A.A.G. als bij derden, zoals toeleveranciers, van wie A.A.G. de benodigde materialen of grondstoffen geheel of gedeeltelijk moet betrekken, evenals bij opslag of gedurende transport al dan niet in eigen beheer en voorts door alle overige zaken, buiten de schuld of risico van A.A.G. ontstaan. Deze opsomming is niet allesomvattend.
  2. In geval van een overmachtstoestand:
    a. is Opdrachtgever niet bevoegd de Overeenkomst te ontbinden en;
    b. wordt de nakoming van de verplichtingen van A.A.G. opgeschort voor de duur van de overmachtstoestand en;
    c. heeft Opdrachtgever geen recht op enige (schade)vergoeding, ook niet als A.A.G. als gevolg van de overmacht enig voordeel mocht hebben.
  3. Als enige overmachtstoestand 2 (twee) maanden heeft geduurd, heeft A.A.G. het recht de Overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk te ontbinden.

Artikel 10. Industriële en intellectuele eigendom

  1. Tenzij expliciet schriftelijk anders is overeengekomen, behoudt A.A.G. de auteursrechten, octrooirechten en alle overige rechten van industriële en/of intellectuele eigendom op de door haar verrichte diensten, adviezen, werkwijzen, gedane aanbiedingen, verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen, (proef)modellen, programmatuur enz.
  2. Tenzij expliciet schriftelijk anders is overeengekomen blijven de rechten op de in dit artikel genoemde gegevens eigendom van A.A.G. ongeacht of aan Opdrachtgever voor de vervaardiging ervan kosten in rekening zijn gebracht.
  3. Alle informatie, mondeling of schriftelijk, die door A.A.G. aan Opdrachtgever wordt verstrekt, blijft eigendom van A.A.G. en mag door Opdrachtgever slechts worden gebruikt voor het doel waarvoor het verstrekt is.
  4. Opdrachtgever zal de informatie van A.A.G. niet aan derden verstrekken, op welke wijze dan ook, behoudens voor zover dat redelijkerwijs noodzakelijk is in verband met de goede uitvoering van de Overeenkomst en dan alleen nadat en voor zover met die derde een geheimhoudingsverplichting is overeengekomen.

Artikel 11. Privacy

  1. In geval van verwerking door A.A.G. van door Opdrachtgever ter beschikking gestelde persoonsgegevens, staat Opdrachtgever ervoor in dat de verwerking niet onrechtmatig is en geen inbeuk maakt op de rechten van de betreffende betrokkenen of derden. Voor zover nodig kan A.A.G. Opdrachtgever in vrijwaring oproepen in geval van eventuele aanspraken van betrokkenen of derden als gevolg van het niet naleven door Opdrachtgever van de toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van privacy, waaronder maar niet beperkt tot de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en Uitvoeringswet AVG (UAVG).
  2. Enige aanwezige privacyverklaring op de website van A.A.G. maakt integraal deel uit van deze Voorwaarden en kan geraadpleegd worden via https://www.administratiekantoorgijbels.nl/privacyverklaring/. In het geval – om wat voor reden dan ook – geen privacyverklaring aanwezig is op de website van A.A.G. dan zal desgevraagd geïnformeerd worden zodra een privacyverklaring geplaatst wordt.

Artikel 12. Aansprakelijkheid van Opdrachtgever

  1. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de door of namens haar verstrekte informatie zoals voorgeschreven werkwijzen of gegeven orders, aanwijzingen en instructies. Opdrachtgever is aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van fouten in de door haar verstrekte informatie zoals voornoemd.
  2. De gevolgen van de naleving (door A.A.G. of derden) van wettelijke voorschriften of beschikkingen van overheidswege zijn voor rekening van Opdrachtgever, ongeacht of de oorzaak/noodzaak van die naleving aan Opdrachtgever, A.A.G. of een derde te wijten is. A.A.G. is jegens Opdrachtgever niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van de naleving zoals voornoemd en Opdrachtgever is verplicht om op eerste verzoek van A.A.G. medewerking te verlenen aan de naleving zoals voornoemd en alle schade en kosten te vergoeden die A.A.G. door naleving zoals voornoemd lijdt.
  3. Opdrachtgever is aansprakelijk voor schade die het gevolg is van door haar of in haar opdracht door derden uitgevoerde werkzaamheden of verrichte leveringen.
  4. Opdrachtgever stelt A.A.G. onvoorwaardelijk schadeloos voor schade zoals bedoeld in dit artikel. Voor zover nodig kan A.A.G. Opdrachtgever daartoe in vrijwaring oproepen.

Artikel 13. Aansprakelijkheid van A.A.G.

  1. De cumulatieve aansprakelijkheid (of cumulatieve aansprakelijkheden), gebaseerd op welke rechtsgrond of rechtsgronden dan ook, kan (kunnen) er niet toe leiden dat A.A.G. een geldbedrag aan Opdrachtgever zal dienen te betalen dat hoger is dan het bedrag waarvoor A.A.G. is verzekerd en haar verzekering daadwerkelijk uitkeert. De totale aansprakelijkheid van A.A.G. is daartoe beperkt.
  2. In het geval A.A.G. voor de aansprakelijkheid (gebaseerd op welke rechtsgrond of rechtsgronden dan ook ) waar Opdrachtgever een beroep op doet niet verzekerd is en/of de verzekering van A.A.G. niets uitkeert is de cumulatieve aansprakelijkheid (of cumulatieve aansprakelijkheden), gebaseerd op welke rechtsgrond of rechtsgronden dan ook van A.A.G. beperkt tot het totaalbedrag van de facturen (exclusief btw) over de zes (6) maanden voorafgaande aan de schadeveroorzakende gebeurtenis, althans tot dat gedeelte waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft, zulks altijd met een maximum van 30 duizend euro (€ 30.000,-) en is A.A.G nimmer aansprakelijk voor enige indirecte schade van Opdrachtgever of een derde in verband met (de uitvoering van) een Overeenkomst, een door A.A.G. geleverde zaak of dienst, waaronder mede wordt begrepen gevolgschade, immateriële schade, bedrijfs- of milieuschade.
  3. De aansprakelijkheidsuitsluitingen in dit artikel blijven buiten toepassing, als schade is veroorzaakt door opzet of grove schuld van A.A.G. of haar leidinggevend personeel.
  4. Tenzij de schade is veroorzaakt door opzet of grove schuld van A.A.G. of haar leidinggevend personeel, zal Opdrachtgever A.A.G. schadeloosstellen voor alle schade (waaronder mede begrepen (juridische) adviseurskosten) ten gevolge van of verband houdende met aanspraken van derden, direct of indirect verband houdende met (de uitvoering van) een Overeenkomst. Voor zover nodig kan A.A.G. Opdrachtgever daartoe in vrijwaring oproepen.
  5. A.A.G. aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige schade ontstaan door of in verband met het elektronisch verzenden van (elektronische) jaarstukken en het digitaal deponeren daarvan bij de Kamer van Koophandel.
  6. Overeenkomsten worden uitsluitend gesloten met A.A.G., en niet (ook) door of namens een specifieke persoon zoals een medewerker van A.A.G. Er kan dus geen sprake zijn van hoofdelijke aansprakelijkheid. Art. 7:404, 407 lid 2 en 409 BW zijn niet van toepassing.
  7. Hulppersonen van A.A.G. kunnen jegens Opdrachtgever (ook) een beroep doen op de aansprakelijkheidsuitsluitingen in dit artikel, dat kwalificeert als een derdenbeding in de zin van art. 6:253 BW.
  8. Opdrachtgever kan alleen een beroep doen op de verplichtingen, zoals die voortvloeien uit dit artikel, als zij zelf aan al haar verplichtingen ten opzichte van A.A.G. heeft voldaan.
  9. Ieder vorderingsrecht uit welke hoofde dan ook van Opdrachtgever op A.A.G. verjaart uiterlijk één jaar na uitvoering van de Overeenkomst.

Artikel 14. Opschorting, verrekening en ontbinding

  1. Opdrachtgever is niet gerechtigd tot opschorting of verrekening van haar verplichtingen.
  2. In de navolgende gevallen wordt de volledige vordering van A.A.G. op Opdrachtgever direct opeisbaar, is Opdrachtgever van rechtswege in verzuim en heeft A.A.G. het recht de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk – zonder dat enige ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst vereist is – buitengerechtelijk te ontbinden:
    a. Als Opdrachtgever haar faillissement of (voorlopige) surséance van betaling aanvraag t, dan wel in staat van faillissement wordt verklaard, (voorlopige) surséance van betaling wordt verleend, dan wel Opdrachtgever krachtens wetsbepaling onder bewind, beheer of curatele wordt gesteld;
    b. Als Opdrachtgever (onderdelen van) haar onderneming althans haar activiteiten geheel of gedeeltelijk overdraagt, liquideert of stillegt dan wel staakt;
    c. Als ten laste van Opdrachtgever conservatoir of executoriaal beslag wordt gelegd;
    d. Als A.A.G. goede grond heeft te vrezen dat Opdrachtgever tekort zal schieten in de nakoming van haar verplichtingen.
  3. In geval van ontbinding door A.A.G. op grond van voorgaand lid wordt Opdrachtgever aan A.A.G. van rechtswege een boete verschuldigd van 25% van de prijs (inclusief verzendkosten), onverminderd het recht van A.A.G. om schadevergoeding te vorderen. Artikel 6:92 BW is niet van toepassing.
  4. Als A.A.G. daar om vraagt is Opdrachtgever verplicht de overeengekomen prijs en/of vergoedingen geheel of gedeeltelijk vooruit te betalen en/of daarvoor zekerheid te stellen. Als Opdrachtgever geen of onvoldoende zekerheid stelt en/of geen vooruitbetaling verricht, is A.A.G. gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden. Opdrachtgever is in dat geval aansprakelijk voor alle schade van A.A.G.

Artikel 15. Overige bepaling

  1. Als A.A.G. op locatie van Opdrachtgever werkzaamheden verricht, draagt Opdrachtgever zorg voor een geschikte werkplek die voldoet aan de wettelijk gestelde ARBO-normen en aan andere toepasselijke regelgeving met betrekking tot arbeidsomstandigheden. Opdrachtgever moet ervoor zorgdragen dat A.A.G. in dat geval wordt voorzien van kantoorruimte en overige faciliteiten die naar het oordeel van A.A.G. noodzakelijk of nuttig zijn om de Overeenkomst uit te voeren en die voldoen aan alle daaraan te stellen (wettelijke) vereisten. Met betrekking tot beschikbaar gestelde (computer)faciliteiten is Opdrachtgever verplicht voor continuïteit zorg te dragen onder meer door middel van afdoende back-up, veiligheid en viruscontrole procedures.
  2. Opdrachtgever zal geen bij de uitvoering van de werkzaamheden betrokken medewerkers van A.A.G. aannemen of benaderen om bij Opdrachtgever, al dan niet tijdelijk, direct of indirect, in dienst te treden, of direct of indirect ten behoeve van Opdrachtgever, al dan niet in loondienst, werkzaamheden te verrichten gedurende de looptijd van de Overeenkomst of enige verlenging daarvan en gedurende twaalf (12) maanden daarna.

Artikel 16. Toepasselijk recht en geschillen

  1. Op de Overeenkomst is alleen Nederlands recht van toepassing.
  2. Uitsluitend de rechtbank Zeeland-West-Brabant locatie Breda is bevoegd om geschillen te beslechten die voortvloeien uit de Overeenkomst. In aanvulling hierop/afwijking hiervan heeft A.A.G. het recht om het geschil voor te leggen aan een rechter die volgens nationale, internationale of supranationale (zoals Europese) wet- en regelgeving bevoegd is.